• :+359 889 810 408
  • Понеделник - Петък: 08:00 - 17:30
  • ofice@agrodevelopment.eu
  • walnuts@agrodevelopment.eu
  • info@agrodevelopment.eu
  • agrodevelopmentbg@gmail.com

ПРОИЗВОДСТВО

СЪБИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА

Орехът е изключително капризен плод. Ако прекара твърде много време в зелената си обвивка, съдържащият се йод в нея прониква през черупката . Така ядката потъмнява и става горчива на вкус. Ако брането започне по-рано, ядката остава малка и губи от полезните си свойства. За да гарантираме добро качество на нашата продукция, контролът започва още при брането. Качеството на събрания плод се гарантира от отглежданите сортове в  ореховите масиви. Зелената обвивка на пресните орехи се бели веднага, за да не увреди вида и вкуса на ядката.

СУШЕНЕ
Сушенето е важен процес за по-дълго съхранение и за извличане на ненужната влага от току-що набраните орехи. Ние не използваме широко разпространената практика да се обработват черупковите плодове с нафтови сушилни или газови горелки, което влошава качеството на продукцията за сметка на бързината. Производствената база разполага с две електрически сушилни. Те могат да обработват 5 кубика орехи на час. Плодът е добре изсушен със запазен цвят и вкус на ядката.

ПРЕРАБОТКА

Качественото отделяне на ореха от черупката е един от последните етапи в производството. АГРОДИВЕЛЪПМЪНТ ЕООД разчита на нова и модерна апаратура - поточна линия от машини за калиброване, сортиране и отделяне на орехи. За да гарантираме липсата на остатъци от черупки в отделените ядки, нашата продукция минава през задължителна проверка на качеството от оператори в производството.

СЪХРАНЕНИЕ

Правилното съхранение е неизменна част от качествената продукция. За да предлагаме пресни орехи със запазени вкусови качества, ние съхраняваме черупковия плод колкото може по-дълго. Ядките от него се извличат само след предварителна заявка.

ПАКЕТИРАНЕ
При пакетирането на готовата продукция се спазват всички задължителни изисквания за физически и санитарен контрол. Ядките се влагат във вакуумирани найлонови торби, които се пълнят в кашони на палети.Пакетираните ядки престояват в склад за готова продукция не повече от 24 часа, освен ако не се съхраняват в хладилна камера по желание на клиента.

ЛОГИСТИКА

Готовата продукция се товари на палети и се транспортира със специализирани бусове. Работим с клиенти на едро в страната и чужбина.

СПОМАГАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО

За да можем  по-ефективно да използваме нашият човешки потенциал и техника, както и да постигнем по-добра икономическа ефективност за стопанството, през 2017 г. решихме да разширим нашата дейност.
Създадохме  две нови овошни градини и зеленчуково стопанство с оранжерии. Овощните градини са с площ от 17 дка., като първата  засадихме 10 дка. праскови от сортовете “Хале“, „Глоухейвън“ и „Редхейвън“, а в другата 7 дка череши от сорта „Ърли Уолри“.

На площ  от 4,5 дка. сме обособили открита зеленчукова градина, в която отглеждаме екологично чиста продукция домати от сорта „РОЗАЛИ“ и червена чушка от сорта „КАПТУР“.
Стопанството ни разполага и с 1дка. оранжерии в които отглеждаме домати от сорта „ПИНК РОК“

ИКОНОМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ

Районът е добре известен със своята невероятно плодородна почва и перфектен климат за отглеждане на овощни насаждения и зеленчуци.

Добрите икономически показатели от нашата дейност, както и стремежът ни за устойчиво  развитие, ни кара да увеличим овощните насаждения, като плановете за 2018 г. е да разширим стопанството с допълнително 50 дка. обработваеми земи.

Pin It on Pinterest